ROK CUP THAILAND 2020

Vol actie

BIRA KART, 2 NOVEMBER -4 RONDE

Na een lange pauze gingen de finales van de Korea Cup de finale in.In ideale weersomstandigheden namen 52 coureurs deel aan de Bila Tour om met hen de strijd aan te gaan en te bepalen wie de kampioen van de serie wordt.Deze wedstrijdronde gebruikte een volledige internationale baan (1.224 meter).Hoewel de Thaise regering op voorhand beperkende maatregelen heeft genomen, heeft deze reeks wedstrijden vanwege het uitstellen van de start van het seizoen een ruime deelname en steun gekregen!

Tekst en afbeeldingen Rok Cup Thailand CVD Sports

Opening, de groep van de Junior Rok GP met Nandhavud Bhirombhakdi (107) aan de leiding, helaas stoppen zowel hij als Terry James O'Conner (121) in ronde 14, maar Bhirombhakdi won dankzij de uitstekende eerdere plaatsingen de Rok Cup Thailand 2020 titel in de Junior Rok GP
De Final Mini Rok kende een spectaculaire start, een ontsnapping halverwege de race van Jitranuwath (99) en Vliegen (35) betekende dat het tussen hen was om de eindzege in 2020 te pakken. In de laatste ronde was het Vliegen die de leiding nam en zijn eerste overwinning in een ROK-finalerace voor kampioen Jitranuwath

MINI ROK EN ROOKIE ROK

Er zijn in totaal 25 coureurs ingeschreven in de Mini Rok-klasse, waarvan 14 Rookie Rok (7-10 jaar oud), wat aantoont dat jonge coureurs erg geïnteresseerd zijn in deze sport!Chanoknan Veeratacha leidt het klassement Aki Jitranuwath en Taiyo Vliegen met een kleine marge (0.074 seconden).In Rookie Rok is Pojcharaphon Kempetch de snelste speler, zevende algemeen.

Na het winnen van de Heat was het Jitranuwath die de race leidde aan het begin van de pre-finale en bleef vechten tegen Veeratacha tot de laatste ronde.Jitranuwath won echter de voorronden en won het WK 2020 in Korea.Na deze twee volgde een spannende strijd tussen Rayan Caretti, Vliegen, vrouwelijke coureurs Sirikon Klaewkrua en Nathakorn Suksri.Later werd Carretti gedegradeerd vanwege een boete voor de voorkuip.Kemphetch was de beste speler die voor de laatste keer de rookie-titel won, voor Jirayu Rachatamethakul op het leaderboard, die er niet in slaagde de wedstrijd in de hitte uit te spelen.

De finale begon met de toppers in de pre-finale en maakte een indrukwekkende start, en iedereen toonde de potentie om te winnen.De scheiding op het middenveld van Jitranuwath en Vliegen betekent dat ze in 2020 een eindzege zullen behalen. In de slotronde nam Vliegen de leiding in de overwinning en leidde de kampioen Jitranuwath in de slotrace in Korea.Achter hen was het gevecht om de derde plaats net zo spannend, met Caretti voor Suksri en Klaekrua die als derde eindigden.De rookie Rachatamethakul had een indrukwekkend seizoen, won, eindigde op de 6e plaats in het algemeen klassement en won het kampioenschap voor Kempetch en Panyakorn Amramrassamee.

JUNIOR ROK EN ROOKIES JUNIOR

De mini-autocoureur Veeratacha deed ook mee aan de jeugdklasse, wat niet de aandacht trok!Net als de Minirok-kwalificatie pakte hij de pole position met hetzelfde voordeel (0.074)!Prestatie is opmerkelijk.Achter hem staan ​​Terry James O'Connor en Touch Jornsai op P2 en P3.Rookie junior teamleider Ratcharat Ananthakan bevestigde zijn vastberadenheid om het kampioenschap te winnen door de snelste ronde te publiceren.

Voor de pre-finale stond O'Connor op de eerste plaats nadat de Heat het kampioenschap had gewonnen.Hij en de leider van het klassement Nandhavud Bhirombhakdi speelden zij aan zij.Hij heeft maar een paar punten nodig om het kampioenschap te winnen.De volgorde van de eerste rij in de competitie bleef ongewijzigd, wat betekende dat Bhirombhakdi de titel van Junior Championship won.Op de derde plaats strijdt Jornsai nog steeds met de vrouwelijke coureur Sitarvee Limnantharak om de tweede plaats in de serie.Bij een andere overwinning in de rookiegroep scoorde Ananthakan ook genoeg punten om het kampioenschap te winnen.Bhirombhakdi's goede start bezorgde hem een ​​voorsprong op Kittinut Lueangarunchai in de finale, die in de finale vanaf de laatste positie startte na problemen met de kwalificatie.In de meeste spellen staan ​​deze twee en O'Connor op de derde plaats.

Een paar ronden voor het einde van de race klom O'Connor echter naar de tweede plaats en probeerde de leiding te pakken.Helaas kwam hij in botsing met Bhirombhakdi, waardoor beide coureurs zich terugtrokken uit de race.Hierdoor kon Lueangarunchai zijn debuut maken, maar kort na het einde van de wedstrijd werd hij om technische redenen gediskwalificeerd.Uiteindelijk werd Norrarat Apivart (Norrarat Apivart) aangekondigd als de winnaar van de laatste jeugdfinale van het seizoen, voor Jon Race (won het P2-kampioenschap in het kampioenschap) en Veeratacha.

ROK CUP THAILAND 2020 WAS HOEWEL ALLE ONZEKERHEDEN DOOR DE PANDEMIE EEN SPANNEND EN UITDAGEND JAAR.HET GAAT NU EEN WINTERPAUZE IN EN KOMT VOLGEND JAAR TERUG EN KAN HOPELIJK WEER INTERNATIONALE CHAUFFEURS VERWELKOMEN!

Ananthakan liet zien dat hij de status van "rookie" heeft overtroffen door opnieuw een overwinning en zijn titel te behalen.Piyawat Chaiya volgde op de tweede plaats, voor Frederick Wattanapong Bennett.

SENIOR ROK / MEESTER/ NOVICE

Supakit Jentranun pakte de pole position met 55.263 per uur.In deze circuitlay-out is de rondetijd de snelste Korean Cup ooit.Op de tweede plaats staat Carl Wattana Bennett en lokale karting-aas Jarute Jonvisat.In de masterclass (ouder dan 32 jaar) creëerde Kittipol Pramoj een indrukwekkende 55.853, de snelste in zijn klasse.Pramoj is de enige coureur die genoeg punten heeft gescoord om de Masters te winnen voor de huidige ronde.De beginnende pole position werd overgenomen door Apaspong Premanond.

Jentranun bleef de Heat en de finale winnen, gevolgd door Jonvisat en Bennett.In de masterclass won Pramoje, maar meer spelers lieten een tempo zien dat paste bij de senior aas.Jukka Koivistoinen staat op de tweede plaats.

Premanond won ook een vroege wedstrijd voor Supakit Abyim.

Toen in de finale de lichten uitgingen, twijfelde Jentranun er niet aan dat iemand hem die dag zou kunnen verslaan.Met een dominante overwinning won hij ook het Zuid-Koreaanse Senior Championship 2020.Achter hem evolueerde de felle strijd tussen Jonvisat, Bennett en Thitisorn Junsuwan naar een tweede plaats, waarbij de drie coureurs in dezelfde volgorde finishten.Het lijdt geen twijfel dat Pramoj de masterclass opnieuw won voor Koivistoinen en Partomporn Rachsingho.

Artikel gemaakt in samenwerking metVroom Karting Magazine.

Posttijd: 25-jan-2021